De praktijk

Eigenaar en tandarts Coen Hendriks is in 1985 afgestudeerd en sinds 2000 in de praktijk TandartsTexel werkzaam.

Vanaf september 2017 is tandarts Philippine Roeper ons team komen versterken.

Hierbij stelt zij zich voor:
Ik ben Philippine Roeper, geboren en deels getogen op Texel.Ik heb tandheelkunde gestudeerd in Amsterdam en werk sinds 1997 in verschillende praktijken in de buurt van Hoorn. In de loop van de jaren heb ik veel ervaring opgedaan en naast de algemene praktijk ook met verschillende zorggroepen gewerkt zoals mensen met een verstandelijke beperking, ouderen die in een verpleeghuis wonen, kinderen en angstige patiënten.

Tanden mooier maken en mensen motiveren hun gebit goed te verzorgen vind ik mooi werk omdat ik denk dat iedereen zich beter voelt met een mooie en gezonde mond.
Ik kijk er naar uit om mijn vak nu ook op mijn geboorte-eiland uit te oefenen.

 

Het  team bestaat verder uit de gediplomeerde en geregistreerde preventie-assistentes Dia Dooren en Dyantha van Vugt en de assistentes Edith Hopman, Cristina Blom-da Silva.

Elk teamlid heeft zijn specifieke taken. Het accent van de praktijk is preventie: voorkomen is beter dan genezen! Steeds meer praktijken werken met een preventie-assistent. Dit is een tandartsassistent die is opgeleid in het uitvoeren van preventieve handelingen en mondhygiëne,

Zij screent patiënten tijdens de periodieke controle op tandvleesziekten en zorgt middels een professionele gebitsreiniging voor een optimale mondgezondheid. Als er problemen aan het parodontium zijn onstaan volgt zo nodig doorverwijzing en behandeling bij de mondhygiëniste.

Onze gediplomeerde preventie-assistentes Dia Dooren en Dyantha van Vugt geven poets- en mondhygiëne instructie, verwijderen plak en tandsteen en sealen kiezen. Ook rontgenfotos kunnen door deze assistentes worden gemaakt.

We besteden we ook veel aandacht aan de kwaliteit van onze praktijk en ons team, door opleiding cursussen en investeringen in nieuwe apparatuur en materialen.

Onze nieuwste aanwinst is een intraorale scanner zodat het in de meeste gevallen niet meer nodig is om ‘te happen’.

Er worden digitale scans van uw gebit gemaakt, de precisie van de werkstukken is uitmuntend!

Wilt u meer weten over ons en onze praktijk? Neem gerust contact met ons op.Vakkundige behandelingen staan voorop. Een prettige en ontspannen sfeer vinden we minstens zo belangrijk. Dat ziet u ook terug in onze wachtkamer. U vindt er recente tijdschriften, kabel-tv een wifi aansluiting en speelgoed.