De praktijk

Bij Tandarts Texel werken tandartsen Coen Hendriks en Philippine Roeper.

Het  team bestaat verder uit de gediplomeerde en geregistreerde preventie-assistentes Dia Dooren en Dyantha van Vugt en de assistentes Edith Hopman, Cristina Blom-da Silva.

Het accent van de praktijk is preventie: voorkomen is beter dan genezen! Steeds meer praktijken werken met een preventie-assistent. Dit is een tandartsassistent die is opgeleid in het uitvoeren van preventieve handelingen en mondhygiëne.

Zij controleert patiënten tijdens de periodieke controle op tandvleesziekten en zorgt middels een professionele gebitsreiniging voor een optimale mondgezondheid.

Preventie-assistentes Dia Dooren en Dyantha van Vugt geven poets- en mondhygiëne instructie, verwijderen plak en tandsteen en sealen kiezen. Ook rontgenfotos kunnen door deze assistentes worden gemaakt.

We besteden we ook veel aandacht aan de kwaliteit van onze praktijk en ons team, door opleiding cursussen en investeringen in nieuwe apparatuur en materialen.

Onze nieuwste aanwinst is een EMS Airflow Profylaxis Master waarmee de preventie-assistentes volgens de nieuwste inzichten uw gebit reinigen. Vaak minder pijnlijk en nog beter schoon!

We werken ook met een intraorale scanner zodat het in de meeste gevallen niet meer nodig is om ‘te happen’.

Wilt u meer weten over ons en onze praktijk? Neem gerust contact met ons op.Vakkundige behandelingen staan voorop. Een prettige en ontspannen sfeer vinden we minstens zo belangrijk.